Werkgerelateerd

Werkgerelateerde klachten: RSI of KANS

KANS staat voor: Klachten van Arm, Nek of Schouder, een term die de laatste jaren is ingeburgerd en meestal wordt verbonden met klachten die kunnen ontstaan bij langdurig beeldschermwerk. Men spreekt ook wel van werkgerelateerde klachten, die het meest voorkomen aan schouder, arm en hand en niet alleen voorkomen bij beeldschermwerkers, maar bij tal van andere beroepen, zoals bijvoorbeeld kappers.

Hoe de klachten precies ontstaan is nog altijd niet geheel duidelijk, wel lijkt het erop dat het ontstaan niet alleen te maken heeft met de repeterende beweging, maar vooral ook met langdurige statische houdingen.

De beste en eenvoudigste preventie is dan ook regelmatig onderbreken van de werkhouding om te bewegen. Naast het statische van de houding kunnen een rol spelen:

  • een verkeerde houding
  • een ergonomisch slecht aangepaste werkplek
  • overmatige werkdruk, stress

De oefentherapeut Cesar zal een analyse maken van de houding, in het algemeen en in relatie tot de werksituatie, en zal uit de oefenstof een keuze maken die gericht is op een algehele houdingsverbetering en het aanleren van een goede werkhouding, ontspanningsoefeningen en het geven van adviezen ter preventie van verder ongemak.

Voor vragen of het maken van een afspraak

Klik hier voor het contactformulier of laat u terugbellen