Slaapcursus

Slaapcursus Slaap je Fit.

Heel veel mensen van jong tot oud kampen tegenwoordig met slaapproblemen. Een lange tijd niet goed kunnen slapen kan de energie en gezondheid ondermijnen. Er is inmiddels veel kennis in boeken te vinden over slaap en er zijn ook al heel veel online cursussen te volgen. Dit kan al voldoende hulp bieden, maar dikwijls ook niet.

Deze cursus is expres niet online, maar in een groep, waarbij heel praktisch op allerlei vragen kan worden ingegaan en ook mee aan de slag zal worden gegaan middels oefeningen en opdrachten.

Er is een keuze om een dagcursus van 10.00 tot 16.00 uur te volgen, waardoor er ruim de tijd is om helderheid te krijgen in eigen slaapproblematiek en om praktisch te oefenen met ontspanning en andere rustgevende oefeningen. In een dagcursus is een gezonde lunch inbegrepen.

De kosten zijn voor een dagcursus 99 euro. Dit is inclusief een gezonde lunch. Zondag 12 december is er een dagcursus speciaal voor slaapproblemen bij de overgang. Deze cursus wordt gegeven op een mooie locatie bij Studio Heerengracht, Heerengracht te 29 te Meppel

Er is ook de mogelijkheid om een cursus van 13.30 tot 17.00 uur te volgen. In deze cursus zullen theorie over slaap en oefeningen voor rust en ontspanning afgewisseld worden. Een heerlijke ontspannen middag met weer genoeg inzichten om de eigen slaap te verbeteren. De kosten voor deze cursus bedragen 42 euro. Zondag 14 november is de mogelijkheid om mee te doen op een mooie locatie bij Studio Heerengracht, Heerengracht 29 te Meppel

Na beide cursussen heb je tastbare en bruikbare handvaten gekregen hoe je fitter overdag kan worden door het slapen en andersom dat je ook weer beter zal slapen als je fitter bent. 

Meerdere onderdelen zullen aan bod komen, die het slapen kunnen bevorderen, zoals:

-Kennis over slaap en waarom dit zo veel de dag kan beïnvloedt en andersom.

-Informatie hoe we de slaap kunnen bevorderen, maar ook juist kunnen remmen.

-Heel veel ondersteunende oefeningen voor ontspanning van het lichaam.

-Heel veel ondersteunend oefeningen voor rust  in het hoofd en ook juist tips voor overdag.

Daarnaast krijg je een naslagwerk mee, waar alle oefeningen en informatie in staan zodat je

stap voor stap met jouw slaapverbetering aan de slag kan gaan.

Slaapcursus slaap en de overgang.

Tijdens en na de overgang zie je bij veel vrouwen een verandering van het slapen en energiehuishouding overdag.

Een veel gehoorde klacht is slecht slapen en daardoor overdag weer minder fit voelen en meer prikkelbaar.

Door de veranderde hormoonhuishouding is dit goed te verklaren, maar dat wil nog niet zeggen dat je daar in hoeft in te berusten. Want het kan wel weer verbeteren.

Op mijn praktijk heb ik vrouwen mogen begeleiden die hier last van hadden en heb daarin kunnen ervaren, dat de slaapkwaliteit ondanks deze overgangsfase heel goed te verbeteren valt.

In deze cursus hoop ik handvaten aan te reiken om de slaap te verbeteren en overdag weer toename van energie te krijgen.

Aan bod zullen komen:

– Kennis over de overgang ten opzichte van de slaap.

– Inzicht krijgen welke factoren remmend op de slaap werken tijdens de overgang.

– Inzicht welke factoren verbetering van de slaap bewerkstelligen.

– Heel veel ondersteunende oefeningen voor het verbeteren van de slaap.

– Heel veel praktische tips juist voor overdag om de slaap in de nacht te verbeteren.

Daarnaast krijg je een naslagwerk mee, waar alle oefeningen en informatie in staat zodat je stap voor stap aan de slag kan gaan om beter te slapen en fitter te worden overdag.