Shiatsu – Steenwijk en Havelte

Wat is Shiatsu en wat houdt een behandeling in.

Shiatsu Namikoshi betekent letterlijk `druk met de vingers` en is een manuele therapie die zijn oorsprong kent in Japan. Tijdens iedere sessie wordt het grootste gedeelte van het lichaam (rug, schouders, benen, armen en hoofd) behandeld door middel van druk met de vingers of handpalmen. Shiatsu kan gewoon gegeven worden met de kleren aan. Bij een shiatsubehandeling ligt u op de grond op een futon (een Japanse matras). Er is ook de mogelijkheid om op een massagestoel stoel te zitten als liggen op de grond niet comfortabel is.

Werking van Shiatsu

Tijdens de behandeling wordt de vrije energiestroom zoveel mogelijk hersteld en gaat de energie weer vrij door het lichaam stromen. Men ervaart over het algemeen een diepe ontspanning en het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Shiatsu heeft als doel niet alleen de huid te stimuleren, maar ook de spieren, het hormoonstelsel en het centrale en perifere zenuwstelsel. Shiatsu Namikoshi versterkt het afweersysteem van het lichaam, waardoor de algehele gezondheid en het gevoel van welzijn in zowel lichamelijk als emotioneel opzicht vooruit gaat.

Bij welke klachten kan Shiatsu u helpen

  • Hoofdpijn en migraine.
  • Nekklachten en Schouderklachten.
  • Spier- en gewrichtspijnen.
  • Maagklachten en darmklachten.
  • Slapeloosheid.
  • Vermoeidheidsklachten
  • Menstruatieproblemen.
  • Fybromyalgie.

Voor wie is Shiatsu geschikt

Deze behandelmethode is ideaal voor iedereen die het prettig vindt om de kleren aan te mogen houden bij een massage en willen ontdekken of deze methode ontspanning, meer energie of minder pijn kan geven.

Hoe veel behandelingen zijn er nodig?

Dat is heel persoonlijk en afhankelijk van de klacht. De behandelingen kunnen variëren tussen 2 of meer behandelingen.

Waarom kiezen voor Shiatsu Masseur Nanneke de Haan

Nanneke heeft kennis van zowel de oosterse geneeskunde als de westerse geneeskunde.
Ze is al ruim 30 jaar oefentherapeut en heeft ervaring met de behandeling van vele klachten.

Voor vragen of het maken van een afspraak

Klik hier voor het contactformulier of laat u terugbellen

Historie

Tokujiro Namikoshi, de grondlegger van de  shiatsu therapie, werd op 3 november 1905 geboren op het eiland Shikoku. Op zevenjarige leeftijd verhuisde hij met zijn gezin naar het strenge klimaat van het noordelijke Japanse klimaat Hokkaido. Daar begon zijn moeder erge pijn in haar knieën te krijgen. Haar kinderen konden het lijden van hun moeder niet aanzien, het enige wat zij konden doen was beurtelings strijken en drukken op de pijnlijke plaatsen. Dit hielp. Tokojiro is zich gaan verdiepen in de werking en de effecten van massage en vingerdruk. Na het besturen van de amma-massage en westerse massage opende Tokujiro in 1925 het Shiatsu Instutuut voor Therapie. In 1957 werd de school onder de nieuwe naam Japan Shiatsu School officieel erkend door de minister van gezondheid en welzijn.